Golden Mask 1 gépkönyv - femkeresok.eu

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Golden Mask 1 gépkönyv

 
 
 
A Golden Mask igen jó minőségű bolgár gyártmányú fémdetektor. Pár éves piaci szereplőről van szó,  így nem a márkát kell megfizetni a gépeiknél, hanem a tudást. Komoly versenytársa a nagy nevű, régi fémkereső gyártóknak. Gyors, ügyes, valóban használható gépek. ajánlani tudom a márka összes szereplőjét, az elmúlt években bizonyították, hogy az élvonalban a helyük!

Golden Mask GM 4
egyszerűsített gépkönyv


A Golden Mask 4 fémkereső műszer kezelőszervei:

1. POWER LEVEL (érzékenység): A gomb jobbra fordításával növelhetjük a műszer érzékenységét. A gyárilag javasolt érték a 9-10. A jól beállított műszernél gyengén hallható alapzaj hallható (a 8-9 es érték határán). Helytelen a készüléket "némára" állítani, mert akkor jelentősen veszthet az érzékelési távolságból. Elektromos zaj/zavar esetén célszerű csak ezt az értéket lejjebb venni, a gyárilag javasolt érték alá.

2 . AUDIO FREQ (hangszín): Kényelmi funkció, a felhasználó beállíthatja az észlelési jel hangmagasságát. A hangszín magassága balról jobbra emelkedik. A műszer teljesítményére nincs hatással ez a funkció.

3. GROUND BALANCE (talajhatás): A készülék rendelkezik kézi talajhatás kiegyenlítő kapcsolóval, lehetőséget nyújtva finomhangolásra. A fémkereső műszer használata közben a talaj mágneses tulajdonságai változhatnak, a kézi állítási lehetőséggel a műszert hozzáállíthatjuk, ezzel a folyamattal kis méretű teljesítménynövekedést érhetünk el. A beállítás menete: A GB kapcsolót állítsa MAN állásba, az AUDIO DISC kapcsolót MULTI TONE állásba. A POWER LEVEL kapcsolót tekerje addig jobbra, míg a gép folyamatosan búg. A fejet (tekercset) lassan le-fel mozgatva (3-25 cm között) állítható be a földhatás. A helyes beállítás, ha a fej süllyedés és emelkedés között azonos hangot ad, vagy csak minimálisan változik. A GB kapcsoló balra fordításával mély, jobbra fordításával magas hang irányába változik a hangmagasság.

4. GB (talajhatás) billenő kapcsoló: A kapcsolónak kettő állása van.
4.1 AUTO (automata), ez esetben a készülék, automatán, a kezelő beavatkozása nélkül végzi el a talajkiegyenlítést, ez a funkció például nagy talaj egyenetlenségek (például szántóföldön a traktorcsapa) által keltett anomáliák kiküszöbölésekor hasznos, de a talajhatás kiegyenlítést nem ismerő kezdőknek is ajánlott, a géppel való ismerkedés kezdeti szakaszában.
4.2 MAN (manuális/kézi), A kézi talajkiegyenlítés a 3. pontban részletezett leírás szerint történik.

5. LOW BAT. (lemerült akkumulátor): A fémkereső műszer akkumulátorainak töltöttségi szintjét jelzi. Amennyiben az élénk piros színű LED folyamatosan világít, a műszer beépített akkumulátora lemerült. Ez esetben a műszert ki kell kapcsolni, fel kell tölteni, vagy akkumulátorait kicserélni. (kikapcsoláskor a LED felvillan, ez természetes jelenség.)

6. AUDIO DISC. (hangdiszkriminátor)billenő kapcsoló: A kapcsolónak kettő állása van.
6.1 AUDIO (Hang): a kapcsoló ezen az állásban a műszer a mágnesezhető fémek (vas, nikkel) érzékelésekor nem ad hangot. A nem mágnesezhető fémek (bronz, ezüst, arany, alumínium, ólom, stb...) érzékelésekor jelez.
6.2 MULTI TONE (több hangszín): a kapcsoló ezen állásában a műszer jelez minden fémet. A DISC LEVEL gombbal határozható meg a fémszűrés mértéke. Ennek beállításával a 8. pont foglalkozik.

7. PHONES (fejhallgató csatlakozási nyílás): 6,3 mm-es fejhallgató csatlakozási nyílás. A készülék a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható fejhallgatóval használható.

8. DISC. LEVEL (fémszűrés): A Golden Mask 4 fejlett fémkereső műszer, kiváló fémszűréssel rendelkezik. A gyárilag javasolt 2-es értékre állítva, a műszer nem jelzi a mágneses fémeket, vasakat, de az egyéb fémeket igen. Balra állítva (1) a műszer minden fémet jelez (all metal üzemmód), jobbra állítva (3-10) a különböző nem mágneses fémek zárhatóak ki.

9. VOLUME (hangerő): ezzel a gombbal lehet a műszert bekapcsolni, valamint a hangerőt állítani, jobbra tekerve növelhető a hangerő.

 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz